Tarkempia tietoja löydät täältä.

Haluatko yrityksesi tiedot sivuille?

Täytä yhteystietolomake täällä.

Kyykän haasteturnaus pelattiin ¨koko rahan edestä¨!

Vuodesta 1996 alkaen Vampulan Karjalaisten järjestämä Kyykän haasteturnaus pelattiin niin sanotusti alusta loppuun, sillä pelit aloitettiin klo 13.00 Vampulan Yrittäjätorilla ja sadan alkusarjapelin jälkeen pelattiin vielä lauantain vaihtuessa sunnuntaihin välierät ja finaalit. Turnauksen kahdeskymmenes voittaja oli selvillä hieman ennen kello kahta yöllä.

Turnaukseen osallistui yhteensä 21 joukkuetta, jotka jaettiin kahteen eri lohkoon. Pelejä joukkueille kertyi alkusarjassa 9 tai 10. Yksikään joukkue ei selvinnyt alkusarjoista ilman tappiota. Molemmista lohkoista kaksi parasta pääsi loppupeleihin. Viime vuoden hallitseva mestari Sorvankylä voitti oman lohkonsa kärsittyään vain yhden tappion Peräkujan Batmaneille.

Sorvankylä kohtasi välierässä ensimmäistä kertaa turnaukseen osallistuneen Van Halen- joukkueen ja hyvin nopeassa pelissä Van Halen poisti kaikki 20 kyykkää kentältä ja koppasi finaalipaikan entisten mestareiden nenän edestä. Toisessa välierässä kohtasivat jo useita vuosia turnaukseen osallistuneet ja menestystäkin niittäneet VPK ja Kädettömät joukkueet. Jostain syystä (ilmeisesti pimeys vienyt parhaimman terän) toinen välierä kesti reilusti yli tunnin ja päätyi lopulta viimevuosien kestomenestyjän Kädettömien voittoon.

Finaalissa heitettiin kolme kierrosta (20 kyykkää). Ensimmäisen kierroksen jälkeen Van Halen oli poistanut 7 kyykkää ja Kädettömät kolme. Toisella kierroksella peli hieman tasoittui, kun Van Halen onnistui poistamaan kolme ja Kädettömät 4 kyykkää. Viimeisellä kierroksella Van Halen heitti vielä kolme kyykkä pois ja yksi kyykkä jäi papiksi, jotenka heidän lopputuloksekseen jäi -13. Kädettömille aukesi iskun paikka, kun heidän viimeisen kierroksen avausheitolla poistui peräti 4 kyykkää alueelta ja neljännellä heitolla poistui vielä yksi kyykkä ja yksi jäi papiksi. Viimevuoden hopeajoukkue ja vuoden 2012 mestari joukkue joutui kuitenkin tälläkin kertaa tyytymään hopeaan tuloksella -15, koska viimeiset 4 heittoa eivät tuottaneet toivottua tulosta.